SAMBUTAN HARI PERPADUAN RAKYAT SEMPENA HARI MALAYSIA 2022 ANTARA NOSTALGIA DAN WARISAN KITA

SAMBUTAN HARI PERPADUAN RAKYAT SEMPENA HARI MALAYSIA 2022 ANTARA NOSTALGIA DAN WARISAN KITA

16 September 2022 (Jumaat) – Tugas paling mendesak bagi rakyat Malaysia kini tanpa mengira perbezaan bangsa, agama dan fahaman adalah memastikan keharmonian kaum dan agama kekal utuh.

Susulan itu, KRT Seri Bintang, Sitiawan telah mengadakan Program Sambutan Perpaduan Rakyat Sempena Hari Malaysia 2022 yang berlangsung di padang awam Taman Sitiawan, Sitiawan.

Majlis perasmian telah disempurnakan oleh YBhg. Dato’ Haji Mohd Som Ibrahim, Timbalan Pengerusi Majlis Pusat Kebajikan SeMalaysia Daerah Manjung (MPKSM).

Turut hadir YB Teoh Yee Chern, ADUN Astaka (Sitiawan), Toh Kelana Perkasa Encik Ismail Balua, Setiausaha MPKSM dan Encik Ding Siew Chee, Ahli Majlis, Majlis Perbandaran Manjung, Ahli- Ahli KRT, Ahli-Ahli MPKSM serta komuniti setempat.

Objektif program bagi memupuk semangat perpaduan dan patriotisme dikalangan komuniti untuk terus memperjuangkan usaha membentuk Bangsa Malaysia yang bersatu padu dan kita mampu menggapai impian melalui semangat perpaduan dan muhibah dengan mempunyai pelan jangka panjang yang baik serta berusaha bersungguh-sungguh.