KAYUHAN KOMUNITI KETUA POLIS PERAK

15 Januari 2022 – CP Dato’ Pahlawan Mior Faridalathrash Bin Wahid, Ketua Polis Perak telah mengadakan kayuhan komuniti pada jam 9.00 pagi di Pulau Pangkor bersama masyarakat.

Kayuhan ini turut disertai oleh YDH Toh Seri Bijaya, Lt. Kol. ( B ) Dato’ Shaharudin Haji Nazari, Orang Besar Jajahan Manjung, YB Dato’ Seri Diraja Dr. Zambry Bin Abdul Kadir, Adun Pangkor, Haji Asmadi Bin Teh, Ahli Majlis, Majlis Perbandaran Manjung zon 1 (Pangkor) dan Haji Mohd Rafiq Bin Haji Mohd, Ahli Majlis, Majlis Perbandaran Manjung zon 7 (Seri Manjung).

Program High Profile Policing PDRM Perak dan Kayuhan Komuiti Bersama masyarakat Pulau Pangkor pada hari ini adalah hasil usaha sama di antara PDRM Perak Bersama pihak masyarakat dalam membanteras jenayah dengan lebih efektif serta melahirkan kefahaman, kepercayaaan dan tanggungjawab dua hala antara polis dan masyarakat dalam usaha pencegahan jenayah di komuniti tempatan.

Tambahan pula, Pulau Pangkor ini merupakan salah satu destinasi percutian popular yang sering dilawati oleh orang awam.

Keselamatan yang meningkat di sekitar Kawasan ini secara tidak langsung akan memberikan pulangan keuntungan kepada pengusaha-pengusaha dan masyarakat di Kawasan sekitar. Pihak PDRM dapat berinteraksi bersama peniaga dan orang ramai di sekitar Kawasan Pulau Pangkor yang dilalui sepanjang program ini berlangsung.